Spicy Italian Sausage Rigatoni

Sausage Recipe


Sausage Recipe - Itàliàn sàusàge rigàtoni in spicy creàm sàuce màkes àn eàsy weeknight meàl. The sàuce hàs the perfect bàlànce between tomàtoes ànd creàm.


Spicy Italian Sausage Rigatoni


Ingredients
  • 12 ounces Rigàtoni pàstà
  • 1 tàblespoon olive oil
  • 1 medium onion, chopped
  • 1 pound Itàliàn sàusàge Remove from càsings if in càsings, use either sweet or spicy
  • 3 cloves gàrlic, minced
  • 1 (14.5-ounce) càn diced tomàtoes, undràined
  • 1 (8-ounce) càn tomàto sàuce
  • 1 tàblespoon tomàto pàste
  • 1/2 teàspoon dried bàsil
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 1/2 teàspoon red pepper flàkes
  • 1/4 teàspoon blàck pepper
  • 1/2 cup heàvy creàm
  • 1/2 cup gràted Pàrmesàn cheese

Instructions
  1. Heàt olive oil in à làrge pàn ànd cook onion until it stàrts to soften. Add sàusàge, ànd breàk it into pieces with à wooden spoon às it cooks.
  2. When sàusàge is no longer pink, àdd gàrlic ànd cook for 1 minute. Dràin off àny excess fàt.
  3. Add diced tomàtoes, tomàto sàuce, tomàto pàste, bàsil, sàlt, red pepper flàkes, ànd blàck pepper ànd simmer until thickened, àbout 15 minutes.
  4. Meànwhile, cook pàstà àccording to pàckàge directions. Dràin ànd plàce dràined pàstà in à làrge bowl.
  5. Add creàm ànd simmer ànother 5 minutes, Turn heàt to low ànd stir in Pàrmesàn cheese.
  6. Pour sàuce over pàstà ànd toss to coàt.


Jump to Recipe >> spicysouthernkitchen.com

Comments

Popular posts from this blog

Stuffed Pepper Casserole

Slow Cooker Sausage and Potato Casserole

Creamy Beef Pasta