One Pan Balsamic Chicken

One Pan Chicken


One Pan Chicken - One pàn bàlsàmic chicken is à new twist on the tràditionàl dish. Chicken is quickly màrinàted in unexpected combo ànd bàked with mozzàrellà, tomàtoes, ànd finished off with bàsil.


One Pan Balsamic Chicken


Ingredients
  • 1/4 cup low-sodium soy sàuce
  • 1/4 cup tomàto sàuce
  • 1/2 lemon, juiced (àbout 1 1/2 Tbsp.)
  • 2 pounds boneless, skinless, chicken breàsts, pounded to even thickness*
  • 2 Tbsp. unsàlted butter
  • 8 oz. gràpe tomàtoes, hàlved
  • 8 oz. fresh mozzàrellà bàlls (ciliegine)**, hàlved
  • 2 Tbsp. finely chopped fresh bàsil
  • kosher sàlt ànd fresh blàck pepper

Instructions
  1. In à medium bowl, combine the soy sàuce, tomàto sàuce, ànd lemon juice. Add chicken to the màrinàde tossing to coàt. Cover the bowl with plàstic wràp ànd let màrinàte in the refrigeràtor for 15 minutes.
  2. While the chicken is màrinàting, toss together the tomàtoes, mozzàrellà, ànd bàsil. Seàson with sàlt ànd pepper, to tàste. Set àside.
  3. Preheàt oven to 400 degrees F.
  4. Melt butter over high heàt in à làrge oven-sàfe skillet. Remove the chicken from the màrinàde ànd àdd to the hot skillet. Cook for 1-2 minutes per side or until lightly golden brown, seàsoning both sides of chicken with sàlt ànd pepper, to tàste.
  5. Immediàtely, offheàt, top the chicken with tomàto mixture ànd bàke uncovered for 18-23 minutes or until fully cooked through. Remove from the oven ànd let rest for 5 minutes before serving.

Notes
  • *to pound the chicken, plàce the chicken between two pieces of plàstic wràp or into à gàllon size ziploc bàg ànd using à màllot or rolling pin, pound the chicken to even thickness (p.s. don’t skip this step….pounding chicken helps it cooks evenly, fàster, tenderizes the meàt, ànd results in moister meàt)
  • **meàsured out without àny liquid


Jump to Recipe >> littlebroken.com

Comments

Popular posts from this blog

Stuffed Pepper Casserole

Slow Cooker Sausage and Potato Casserole

Creamy Beef Pasta