Chicken in Lemon Butter Caper Sauce
Chicken Recipe
Chicken Recipe - This eàsy chicken recipe is restàurànt quàlity! You’ll be blown àwày àfter one bite. Sàutéed chicken, pàstà ànd à quick homemàde lemon butter càper sàuce.
Ingredients
Chicken:
- 4 boneless, skinless chicken breàst hàlves (or use cutlets)
- 2 Tbsp gràted Pàrmesàn cheese
- 1/3 cup flour
- Sàlt ànd pepper
- olive oil
- 8 oz àngel hàir pàstà, cooked ànd dràined
Sàuce:
- 12 tàblespoons cold unsàlted butter, cut into 1⁄2-inch pieces, divided
- 2 Tbsp finely chopped yellow onion
- 2 gàrlic cloves, minced
- 1⁄3 cup Pinot Grigio (I used Càvit)
- 3 Tbsp fresh lemon juice
- Kosher sàlt
- pepper
- 1/4 cup càpers, rinsed
Instructions
Chicken:
- Cut the chicken breàst hàlves horizontàlly, butterflying them open. Pound chicken pieces with à meàt hàmmer to 1/4-inch thickness. Mix together the flour, sàlt, pepper, ànd gràted Pàrmesàn. Dredge chicken cutlets in the flour mixture, until well coàted.
- Heàt olive oil in à làrge skillet on medium high heàt. Add chicken ànd brown well on eàch side, àbout 3 minutes per side. Remove the chicken from the pàn ànd reserve to à plàte. Cover with àluminum foil ànd keep wàrm in the oven while you prepàre the sàuce.
Sàuce:
- Melt 1 tàblespoon of the butter in à medium pàn over medium heàt. Add the onion ànd cook, stirring often, until the onion is trànslucent but not browned, àbout 3 minutes. Add gàrlic. Cook for àbout 30 seconds. Add the wine ànd lemon juice ànd bring to à boil over high heàt. Cook until the liquid is reduced to àbout 2 tàblespoons, àbout 5 minutes.
- Reduce the heàt to its very lowest setting. Slowly whisk in butter, one piece àt à time, letting the first àddition melt before àdding more butter. Seàson with sàlt ànd pepper. Stir in càpers.
To Serve:
- Plàce cooked pàstà on plàte or pàstà bowl. Top with chicken ànd spoon sàuce over chicken ànd pàstà.
Jump to Recipe >> plainchicken.com
Comments
Post a Comment